VIDEO | Samenvatting: FC Groningen boekt tweede zege van het seizoen

FC Groningen heeft vanavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In een waar spektakelstuk won FC Groningen met 2-3 van Excelsior.

Na 26 minuten kwam FC Groningen op voorsprong in Rotterdam. Na goed doorgaan van Ludovit Reis kon Mimoun Mahi scoren. Nog geen drie minuten later verdubbelde FC Groningen de score.  Ritsu Doan scoorde met een mooie volley. Voor rust kwam Excelsior nog terug in de wedstrijd.

Ryan Koolwijk scoorde met een geweldige omhaal waarmee hij Sergio Padt passeerde. Matteo Cassierra scoorde meteen na rust de 1-3 met een heerlijk schot. Tien minuten later kwam Excelsior tot 2-3. Een strafschop werd benut door Luigi Bruins. Een kwartier voor tijd scoorde Pohl de 2-4 en besliste hiermee de wedstrijd. Het was voor de spits zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Groningen.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik; Chabot, Te Wierik, Handwerker; Memisevic, Reis, Warmerdam, Doan (90' Moreira); Cassierra (87' Hrustic), Mahi (73' Pohl).