''Al had FC Groningen tien keer gewonnen, dat maakt nog steeds niet uit''

( 0 reacties)
''Al had FC Groningen tien keer gewonnen, dat maakt nog steeds niet uit''

SC Heerenveen-doelman Warner Hahn kijkt uit naar de wedstrijd van komende zondag. Dan staat namelijk de Derby van het Noorden tegen FC Groningen op het programma in het Hitachi Stadion.

"Dat is heel erg belangrijk, het is natuurlijk een wedstrijd op zich", zegt Hahn tegenover FOX Sports. "Vorig jaar is er niet echt een winnaar geweest (3-3 en 1-1, red.), dus dit jaar moeten we het laten zien. Ik kan zeggen dat iedereen er heel veel zin in heeft."

SC Heerenveen morste afgelopen weekend dure punten tegen FC Emmen (1-1), terwijl FC Groningen eindelijk weer eens won (2-4 bij Excelsior). "Wij willen ons heel graag revancheren en zij willen de lijn doortrekken, dus het wordt denk ik een heel leuke wedstrijd", aldus Hahn, die bang is dat FC Groningen nu in een flow zit. "Dit is een wedstrijd op zich. Ook al hadden ze tien keer gewonnen, dat maakt nog steeds niet uit. Wij gaan er met een goed gevoel naartoe."

Hahn rekent op de steun van de fans. "Ik heb gehoord dat we een vol uitvak hebben, dus dat is hartstikke mooi. De derby met Cambuur leeft natuurlijk nog wel iets meer, maar dit nemen ze ook heel serieus. Los daarvan is het ook heel belangrijk voor ons in de competitie. Er is nog steeds een heel grote middenmoot. Als je wilt aanhaken bij de bovenste ploegen, dan moet je wel wedstrijden winnen", aldus de sluitpost.

Vorig seizoen werd het een spectaculaire 3-3 in Groningen. Kunnen we weer zoiets verwachten? "Dat is een goede vraag", reageert Hahn. "Ik hoop gewoon dat het 0-3 wordt en dat wij gewoon met de drie punten teruggaan naar SC Heerenveen. Of het weer zo spectaculair wordt, dat weet ik niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›