'Kleine clubs gijzelen de toekomst van het Nederlandse voetbal''

De eredivisie zou helemaal op de schop gaan met een nieuwe competitie-indeling, minder clubs en zonder kunstgras. Langzamerhand worden al die ideeën weer doorgestreept. Sportmarketeer Chris Woerts snapt daar niks van.

Hij vindt dat de nieuwe ideeën vooral gedwarsboomd worden door de kleine clubs, vertelt hij in De Volkskrant. "Ik snap niks van de kleine clubs die elke vorm van vernieuwing tegenhouden en daarmee de toekomst van het Nederlandse voetbal gijzelen. We houden vast aan vastgeroeste principes. Het is belachelijk dat clubs die promoveren naar de Eredivisie direct stemrecht hebben.'' Veel clubs die promoveren, blijven toch maar een paar seizoenen in de hoogste competitie. Veel ploegen degraderen meteen weer en andere stellen het een jaartje uit. Woerts vindt het daarom onzin dat de promovendi meteen mee mogen stemmen en dat die stem net zo zwaar weegt als die van Ajax en PSV.

''Wij houden in het nieuwste compromis van de Eredivisie CV nog steeds krampachtig vast aan achttien clubs. De Eredivisie hangt van besluiteloosheid aan elkaar." De sportmarketeer gaat ook nog in op de kunstgrasdiscussie. De clubs met kunstgras worden gecompenseerd door de ploegen die Europees voetbal spelen. Die ploegen willen een gedeelte van hun inkomsten uit Europese wedstrijden verdelen over clubs die hun kunstgrasveld inruilen voor natuurgras. "De kleinere Eredivisie-clubs hebben het terzijde geschoven als een fooi, een nietszeggend gebaar.''

Lees meer:
0 reacties