Nijland enthousiast: ''Ik hoop dat ik me mag aansluiten bij de Ultra's''

Hans Nijland zal na dit seizoen gewoon supporter van FC Groningen blijven. De algemeen directeur van de club zal dan tijdens thuiswedstrijden niet meer in de bestuurskamers te zien zijn, maar gewoon op de tribune.

"Gewoon heel simpel vanwege het feit dat ik met mijn kleinkinderen op de trein wil stappen in Kropswolde om met de beide mannetjes op de tribune plaats te nemen", vertelt Nijland aan het Dagblad van het Noorden. "Ik hoop dat ik me mag aansluiten bij de Ultra's. Dat lijkt me helemaal geweldig. Een biertje drinken in de rust, een gehaktballetje", lacht de algemeen directeur.

"En dan met de mannen mekkeren over het gevoerde beleid", grapt Nijland. "Nee, serieus, ik zal mijn opvolger niet voor de voeten lopen. Ik ben altijd bereid advies te geven, maar alleen op verzoek", belooft de algemeen directeur, die nog maar eens een anekdote uit zijn beginjaren bij FC Groningen aanhaalt.

De Trots van het Noorden speelde toen nog op het Oosterpark. "Er kwam in die tijd een veiligheidscoördinator op me af, ik weet niet eens meer wie het was, die op een maandag het verhaal vertelde dat ze een dag ervoor een ventje hadden aangehouden die met stenen had gegooid naar de bus van de tegenpartij", vertelt Nijland. "Hij zei dat ze dat mannetje eigenlijk een stadionverbod moesten geven. Ik zei joh, beste man, daar gaan jullie over. Als jullie vinden dat die jongen een stadionverbod moet krijgen, moet dat gewoon gebeuren. Waarop die man zegt: er is één probleem. Het is je zoon."

 

 

Lees meer:
0 reacties