FC Groningen loopt uit op NAC: ''Het was weer een schandalige wedstrijd''

NAC tegen FC Groningen was op voorhand een wedstrijd van alles of niets. Als de Bredanaars zouden winnen, had het aansluiting bij de andere ploegen en bij verlies konden de andere ploegen nog meer afstand nemen van de rode lantaarndrager.

De parel van het zuiden kwam in de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van Mitchell te Vrede, maar twee minuten later lag de bal ook aan de andere kant weer in het net. De trainer van NAC stelde vijf verdedigers op, maar alsnog vloog de ene na de andere bal het doel in. De doelpuntenmaker snapt wel dat de oefenmeester voor deze tactiek koos. ''Het moet stabieler, als je kijkt naar de situatie waarin wij zitten'', zei hij tegenover het Algemeen Dagblad

Na de gelijkmaker van FC Groningen, waardoor het 2-2 werd, liep de trots van het noorden verder uit naar een 5-2 overwinning. Te Vrede snapt niet hoe dat kon gebeuren, want de tactiek was juist heel verdedigend. ''Tenminste, zo hoort het te zijn. Maar dat was het de tweede helft helemaal niet. Nadat we op voorsprong waren gekomen, hadden we moeten doorpakken. Maar in plaats daarvan ga je er op zo'n manier af. Het was helaas weer een schandalige wedstrijd.''