''De andere optie is een stuk romantischer: FC Groningen, waar het allemaal begon''

0
''De andere optie is een stuk romantischer: FC Groningen, waar het allemaal begon''

De toekomst van Arjen Robben, die na dit seizoen afscheid neemt bij Bayern München, is vooralsnog onduidelijk. De 34-jarige linkspoot wordt al in verband gebracht met een overstap naar PSV. Volkskrant-columnist Willem Vissers hoopt echter dat Robben terugkeert naar zijn jeugdliefde.

"De andere optie is een stuk romantischer: FC Groningen, waar het allemaal begon", schrijft Vissers in de Volkskrant. Dat Robben in eerste instantie niet heel enthousiast is over een eventuele terugkeer, bleek uit een interview met BILD. "Robben kent de valkuil van een terugkeer naar Nederland. Hij heeft alleen iets te verliezen, zoals hij zich uitdrukte. Dat is niet helemaal waar. Hij kan ook alleen winnen", stelt Vissers, die vervolgens refereert aan Dirk Kuyt, Philip Cocu en Robin van Persie, allemaal spelers die een succesvolle rentree bij hun jeugdliefde kenden. 

"Zoiets groots is moeilijk te evenaren in Groningen, maar FC Groningen verheffen is een charmante opdracht", erkent Vissers. "Ja natuurlijk, Groningen moet dan in de eredivisie blijven. Trainer Danny Buijs is hard op weg. Robben heeft een box in het stadion en straks een huis in de stad. Hij kan met de fiets naar de club, zoals hij als kind deed vanuit Bedum."

"Stel dat al die Groninger voetbalsupporters beloven een seizoenkaart te kopen als Robben terugkeert, zodat geen leeg stoeltje meer te zien is in de ‘Groene Kathedraal’. Zou hij dan te porren zijn? Waarom niet? Robben hoeft immers niets meer te winnen, behalve dan de harten van de Groningers, de ooggetuigen van zijn eerste dribbels", besluit Vissers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!