Padt niet ongeschonden uit duel met VVV-Venlo: ''Zitten drie hechtingen in''

FC Groningen hield zondagmiddag een punt over aan de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De ploeg van trainer Danny Buijs had dat vooral te danken aan Sergio Padt, die zijn ploeg met een aantal knappe reddingen overeind hield.

"Ja, dat had ik wel even nodig", blikt de doelman terug in gesprek met FC Groningen TV. "Vorig week kost je gelukkig geen punten, daar was ik het team heel dankbaar voor. Dan wil je zo snel mogelijk iets terugdoen, want je wilt belangrijk zijn voor het team. De ene keer pak je punten, de andere keer kost je punten. Je probeert zoveel mogelijk punten te pakken en vandaag was zo'n dag."

Padt keepte met gevaar voor eigen leven, want hij kwam niet ongeschonden uit een duel met Christiaan Kum. De sluitpost hield een wond aan zijn kin over. "Het is nu verdoofd en er zitten drie hechtingen in, althans dat is me verteld", lacht hij. "Alles voor de punten, toch?"

Padt kan zich het moment nog wel herinneren. "Er viel een bal precies tussen, een lastige bal. Ik besloot om te komen, dat was achteraf gezien denk ik wel een verstandige keuze. Anders kon Kum 'm binnenkoppen. Ik was er eerder en hij liep door. Hij kwam tegen de onderkant van mijn kin aan. Volgens mij bloedde hij ook aardig, maar we lagen er allebei niet heel goed bij", aldus Padt.

Lees meer:
0 reacties