Arias over weerzien met FC Groningen: ''Ik heb mijn profdebuut aan hun te danken''

( 0 reacties)
Arias over weerzien met FC Groningen: ''Ik heb mijn profdebuut aan hun te danken''

Voor Jafar Arias staat zondagmiddag een bijzonder wedstrijd op het programma. Het uitduel met FC Groningen betekent voor de FC Emmen-spits een weerzien met zijn oude club. Arias speelde drie jaar lang voor FC Groningen en kwam daarin tot twee optredens in de hoofdmacht. 

"Ik heb hele goede herinneringen aan FC Groningen", vertelt Arias tegenover FOX Sports. "Ik heb mijn profdebuut aan FC Groningen te danken. Ik zat bij AGOVV, waar FC Groningen mij zag spelen en overtuigd raakte van mijn kwaliteiten. Toen mocht ik de overstap maken naar Groningen A1. Daarna heb ik drie hele leerzame jaren gehad."

"Ik heb tegen PSV mijn debuut in de hoofdmacht gemaakt en daarnaast mocht ik één keer in de basis mogen beginnen. Dat was gelijk tegen SC Heerenveen, de Derby van het Noorden. Daarom heb ik louter goede herinneringen overgehouden aan Groningen", vervolgt Arias, die weet dat de Trots van het Noorden niet te vergelijken is met zijn huidige club. "Het is een grotere club dan Emmen met veel meer ambiance. Het is jammer dat ze nu in het rechterrijtje staan, want het is altijd wel een ploeg die strijdt om Europees voetbal."

"Het is natuurlijk een grote club. Dat ze nu onderin meedraaien, had niemand verwacht. Maar nu speel ik voor FC Emmen en ga ik zondag mijn stinkende best doen om de drie punten naar Emmen mee te nemen", gaat Arias verder. De 23-jarige aanvaller ziet kansen in het hoge Noorden. "Wij doen als team weinig onder voor FC Groningen, denk ik. Zij hebben natuurlijk wel individuele kwaliteiten met Doan en Mahi. Het is ook een stugge ploeg om tegen te spelen, maar ik denk dat we niet bang hoeven te zijn. Als we ons eigen spel spelen, kunnen we ze achterin wel pijn doen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›