FC Groningen heeft nieuwe rivaal: ''Stuk voor stuk ingrediënten voor een derby''

FC Groningen speelde dit weekend tegen FC Emmen en vooraf werd gesproken over een echte derby door de media. Veel supporters waren het er voorafgaand niet mee eens. 

Ernst Slagter schrijft voor het Dagblad van het Noorden en hij merkt dat er een echte derby is ontstaan. ''Wij, de media, zouden een surrogaat-derby in het leven willen roepen. De Hondsrugclash? Onzin. Het was een wedstrijd als alle andere. We klopten het op in de krant. Ze bleven het herhalen, elke dag weer. Je zou het met enige fantasie de voorpret van een derby kunnen noemen.'' Zelf was hij niet aanwezig bij de wedstrijd, maar hij keek wel naar de wedstrijd.

''Ik zat zondag zelf rondetijden te klokken in Thialf, maar zag ik met één oog nou goed dat die tweede goal van Nicklas Pedersen gevierd werd alsof FC Emmen opnieuw naar de eredivisie was gepromoveerd? Hoorde ik dat het Hitachi Stadion voor het eerst sinds tijden weer eens goed gevuld was? En klopt het dat de wedstrijd lange tijd het aanzien niet waard was? Stuk voor stuk ingrediënten voor een derby, als je het mij vraagt.''

 

Lees meer:
0 reacties