Buijs: ''Dat is de beste manier om iemand als Bel Hassani wedstrijdfit te krijgen''

( 0 reacties)
Buijs: ''Dat is de beste manier om iemand als Bel Hassani wedstrijdfit te krijgen''

Met nieuwkomers Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis in de basis trad FC Groningen gisterenavond aan tegen het Duitse 1. FC Köln (3-1 nederlaag). Trainer Danny Buijs is blij dat hij de beschikking heeft over het drietal.

"We zitten in een fase waarin er geen tijd meer is voor experimenteren", vertelt Buijs tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik wil zo snel mogelijk toe naar vastigheden waarmee de kans zo groot mogelijk is om punten te halen. De beste manier om iemand als Ilias Bel Hassani wedstrijdfit te krijgen, is hem direct voor de leeuwen te gooien."

FC Groningen wil de tweede seizoenshelft de weg naar boven inzetten. "Ik denk dat het elftal dat nodig heeft om in de eredivisie weg te blijven bij de onderste plekken. Ik kreeg een tabelletje onder ogen waaruit bleek dat wij veruit het jongste team hadden tijdens de eerste seizoenshelft. De balans is niet goed geweest. Dan kun je met zijn allen keihard werken en twaalf keer in de week trainen, maar daarmee red je het. Dit waren noodzakelijke versterkingen", aldus Buijs.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›