Reis: ''Eerst had ik het moeilijk, maar nu voelt het gewoon als thuis''

( 0 reacties)
Reis: ''Eerst had ik het moeilijk, maar nu voelt het gewoon als thuis''

Ludovit Reis is zelf in Haarlem geboren, maar zijn familie is afkomstig uit Oost-Europa. In een interview met Voetbal International vertelt de FC Groningen-middenvelder over zijn familiesituatie. 

"Mijn ouders uit Slowakije zijn met mijn één jaar oudere broer naar Nederland gekomen, om hier iets op te bouwen. Mijn tweelingbroer en ik zijn geboren toen ze net in Nederland waren en verder heb ik nog een jonger zusje", zegt Reis tegenover Voetbal International

In 2015 verruilde Reis zijn amateurclub SV Hoofddorp voor de jeugdopleiding van FC Groningen. Op 15-jarige leeftijd kwam hij in een gastgezin terecht. "Ik woon inmiddels drie jaar bij mijn gastouders, Henk en Ria", vertelt Reis. "Het eerste jaar daar was wel moeilijk voor mij, omdat ik echt een familiemens ben en ik mijn ouders, mijn broers en mijn zusje achterliet. Maar nu voelt mijn gastgezin niet meer als een gastgezin. Het voelt gewoon als een thuis. Ik zit hier heel goed."

In 2017 maakte Reis zijn eerste opwachting voor de hoofdmacht van FC Groningen. "Ik ben trots op het feit dat ik al op jonge leeftijd mijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen heb gemaakt en dat ik nu veel wedstrijden speel. Daar maak ik mijn familie ook trots mee en dat voelt goed. Mijn ouders en mijn jongere zusje zijn bij iedere wedstrijd aanwezig, thuis en uit, en mijn broers komen mee als ze zelf niet hoeven te voetballen."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›