Reis over droomclub: ''Ik heb daar sinds kleins af aan een speciaal gevoel bij''

( 0 reacties)
Reis over droomclub: ''Ik heb daar sinds kleins af aan een speciaal gevoel bij''

Ludovit Reis staat op het moment onder contract bij FC Groningen, maar het plafond van de 18-jarige middenvelder ligt wellicht een stuk hoger. Het is voor de Nederlands jeugdinternational een droom om in dienst van Liverpool te spelen. 

"Van kleins af aan heb ik al een speciaal gevoel bij Liverpool. De speelstijl, de sfeer in het stadion... Het zou echt geweldig zijn om ooit bij die club terecht te komen", vertelt Reis tegenover Voetbal International. "Ik ben nog nooit op Anfield geweest, maar dat gaat absoluut nog een keer gebeuren."

Als jong talent probeert Ludovit Reis de kneepjes van het vak bij andere middenvelders af te kijken. "Ik heb altijd erg genoten van het spel van Andrés Iniesta, maar nu kijk ik ook graag naar N'Golo Kanté", zegt hij. "Hij is een beetje hetzelfde type speler als ik: duelkracht, ballen afpakken... Ik kijk veel wedstrijden op tv en probeer daarvan dingen te leren. Als jonge jongen kun je veel opsteken van andere spelers."

In de Eredivisie loopt volgens Reis ook een middenvelder van topniveau rond. "Dat is Frenkie de Jong. Ik hou ervan naar hem te kijken en ik denk dat hij zeker klaar is voor een Europese topclub", aldus Reis, die De Jong een aantal maanden geleden van dichtbij aan het werk zag. "Dit seizoen stond ik tegenover hem (tijdens Ajax - FC Groningen 3-0, red.) en toen heeft hij me een aardig moeilijke avond bezorgd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›