Padt wil zich verbeteren: ''Ik kan weer met een schone lei beginnen''

Sergio Padt ziet dat de selectie van FC Groningen er na de winterstop heel anders uit ziet. De Groningers hebben zich in de winterstop versterkt met zes nieuwelingen. Padt achtte de versterkingen broodnodig.

"Er zijn wat jongens bijgekomen, dat is logisch. We staan natuurlijk ook op een plek waar we niet trots op kunnen zijn. We staan net boven de streep. Er moest dus ook wel wat gebeuren", zegt Padt tegenover RTV Noord. De 28-jarige goalie heeft nog niet van alle nieuwelingen een goede indruk kunnen krijgen." Sommigen doen pas twee trainingen mee, Ko (Itakura, red.) heeft nog helemaal niet meegetraind. Niet iedereen is gelijk klaar voor een basisplek, anderen weer wel."

Padt benadrukt dat de aankopen voor FC Groningen hoognodig waren. "Als je als FC Groningen op de vijftiende plek staat, dan is het wel nodig. Je kunt niet zeggen dat enkel pech de reden is dat op die positie op de ranglijst staan."

Padt kan ook op persoonlijk vlak terugkijken op een teleurstellende eerste seizoenshelft. Of hij het zelf ook zo ervaart? "Ik kijk altijd van seizoen naar seizoen", reageert Padt. "Nu heb ik er pas een halve op zitten. Ik kan wel alvast zeggen dat ik niet aan mijn beste seizoen bezig ben. Ik denk dat dit van de vijf seizoenen van FC Groningen wel de minste is. Gelukkig hebben we nog een halfjaar te gaan waarin ik kan uitblinken. Ik kan weer met een schone lei beginnen."

Lees meer:
0 reacties