Buijs blijft kritisch: ''Hier moeten ze wel van leren want dat was onnodig''

( 0 reacties)
Buijs blijft kritisch: ''Hier moeten ze wel van leren want dat was onnodig''

Thomas Bruns luisterde zaterdagavond zijn officiële debuut bij FC Groningen op met twee doelpunten. Trainer Danny Buijs was na afloop dolblij met de nieuwkomer.

"Daar hoef je geen geleerde voor te zijn uiteraard", vertelt Buijs tegenover RTV Noord. "Hij maakt doelpunten vanuit het middenveld, was ook in de oefenwedstrijden tegen Duitse tegenstanders al belangrijk." FC Groningen heeft in de persoon van Bruns flink wat scorend vermogen binnengehaald. "Ik vond zijn tweede goal misschien nog wel mooier want voetbal draait om rendement. Hij krijgt de bal, draait weg en scoort meteen. Dat is ervaring."

Waar Thomas Bruns tegen Heracles liet zien over de nodige routine te beschikken, maakten Zeefuik en Handwerker een tamelijk minder ervaren indruk. "Deyovaisio en Tim krijgen dan tien minuten voor tijd bij een 3-0 voorsprong allebei een domme gele kaart. Zeefuik is hierdoor geschorst voor het duel tegen PSV, zit tijdens een topduel op de tribune", baalt Buijs.

Aan de andere kant kan de oefenmeester ook wel begrip opbrengen voor Zeefuik en Handwerker. "Zo was ik vroeger zelf ook, maar hier moeten ze wel van leren want dat was onnodig. Maar dit is wel een herstart waar je van droomt en is heerlijk voor iedereen binnen de club. Hier hebben we hard voor gewerkt, dat is ook onze taak, maar dat voelt dan wel extra lekker."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 augustus 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›