Te Wierik en Bruns herenigd bij FC Groningen: ''Heb de druk wel een beetje opgevoerd''

Thomas Bruns kwam onlangs over van Vitesse en is weer herenigd met Mike te Wierik, waar hij al veertien jaar samen mee speelde. De verdediger van FC Groningen heeft wel een steentje bijgedragen aan de komst van Bruns.

"Ik heb hem vanzelfsprekend vrijgelaten, maar de druk wel een beetje opgevoerd", aldus Te Wierik tegen Tubantia. "Afgelopen zomer was er al sprake van dat Thomas zou komen, maar ging het niet door. Dit keer lukte het gelukkig wel."

Bruns had meerdere opties: "Ik kon naar meer clubs, maar heb alleen serieus gesproken met NAC en Groningen. Er was ook een aanbod uit Cyprus, dat vond ik zeker een optie. Maar dat was maar voor 4,5e maand. Ik heb net een kleine van tien weken en wil niet alles op de kop zetten."

"Dat Mike hier speelt, is wel een extra leuke bijkomstigheid”, stelt de middenvelder, die op een zijspoor was geraakt bij Vitesse. Te Wierik en Bruns kwamen op hun elfde in het zelfde team bij FC Twente terecht. Vervolgens speelden ze 6,5 jaar samen bij Heracles, voor hun wegen zich voor amper anderhalf seizoen opnieuw scheiden. "Onze vaders hebben al naar elkaar geappt dat ze weer mooi samen voetbal kunnen gaan kijken. Het gebeurt vast vaker, maar het is wel bijzonder."

Lees meer:
0 reacties