Te Wierik tevreden: ''Hans en Ron hebben goed werk geleverd''

( 0 reacties)
Te Wierik tevreden: ''Hans en Ron hebben goed werk geleverd''

FC Groningen heeft de weg naar boven ingezet. De Trots van het Noorden boekten na de winterstop al meerdere overwinningen en wisten tegen Vitesse opnieuw te winnen.

"Wat kan voetbal toch lekker zijn", opent Te Wierik in gesprek met FOX Sports. "Voor de winterstop zat alles niet mee, de laatste wedstrijden zit het wel mee voor ons. We begonnen vandaag goed, al was het van beide kanten niet een erg hoog niveau." 

Opnieuw waren de winterse versterkingen - Sierhuis en El Hankouri scoorden beide - van grote waarde voor FC Groningen. "Hans en Ron hebben goed werk geleverd", stelt Te Wierik. "Ons team had een kwaliteitsimpuls nodig en de jongens doen het uitstekend. We hebben een jonge spelersgroep. Je kunt van die jonge spelers niet verwachten dat ze elke week een '8' halen, dat kan ook niet. Zij hebben de tijd nodig. Het is dan fijn dat je een aantal ervaren jongens er ter ondersteuning bijhebt." 

Voor Te Wierik was de wedstrijd met Vitesse een pittige. De FC Groningen-aanvoerder moest rechts in de verdediging de plek van Deyovaisio Zeefuik innemen. "Als rechtsback moet je veel meer lopen, dus dat heb ik wel gemerkt", lacht Te Wierik als een boer met kiespijn. "Ik ben een ander type dan Zeefuik, die blijft maar gaan aan de rechterkant, maar ik doe het gewoon voor het team. Wat ik de rest van vandaag ga doen? Maar even lekker rustig aan", besluit Te Wierik het interview met een glimlach. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›