''Misschien was dit wel het ideaalplaatje voor Mahi geweest''

( 0 reacties)
''Misschien was dit wel het ideaalplaatje voor Mahi geweest''

De kans lijkt klein dat Mimoun Mahi dit seizoen nog te bewonderen is in het shirt van FC Groningen. De technicus is bezig met een transfer naar FC Zürich. Een aderlating voor de ploeg van trainer Danny Buijs, vindt Hans Westerhof. 

"Dat is nou verrekte jammer", steekt de oud-prof en huidig analist van wal tegenover het Dagblad van het Noorden. "Dit was nou eindelijk een constellatie waarin Mahi in mijn optiek optimaal uit de verf had kunnen komen. Met Mateo Cassierra had hij niet de juiste klik, met Tom van Weert ook niet echt, maar met een type Sierhuis naast zich zag het er dan toch eindelijk naar uit dat hij zijn vrije rol optimaal in had kunnen vullen."

Westerhof geeft tekst en uitleg. "Kijk, Mahi is geen uitgesproken spits zoals Sierhuis. Hij is eigenlijk ook geen echte linksbuiten, waar hij in het verleden vaak heeft gestaan. En voor een tien die zich uit laat zakken is in het systeem van FC Groningen ook niet echt ruimte. Dan loop je vooral de vanaf rechts naar binnen trekkende Ritsu Doan in de weg. Maar Mahi is wel een creatieve geest waarvoor je naar het stadion komt. Misschien was dit wel het ideaalplaatje voor hem geweest, maar helaas", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›