''In Groningen werd in januari zwierig met de geldbuidel gezwaaid''

0
''In Groningen werd in januari zwierig met de geldbuidel gezwaaid''

Waar FC Groningen na de winterstop oogt als herboren, presteert NAC Breda tot dusver dramatisch in het nieuwe kalenderjaar. Uit de vier wedstrijden na de winterstop haalde NAC slechts een punt en tot overmaat van ramp droeg De Graafschap de rode lantaarn over aan de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. 

"Wat met kunst- en vliegwerk in december is opgebouwd, is de afgelopen vier weken compleet verwoest. NAC is de slechtst presenterende ploeg van de eredivisie", schrijft NAC-clubwatcher Yadran Blanco namens BN De Stem. "Aanwijzingen dat op de resten van de smeulende puinhopen de spelers zich herpakken en er een slotoffensief uit persen, zijn er nauwelijks."

Een maand geleden stond NAC nog gedeeld vijftiende met FC Groningen en PEC Zwolle. "Waar in Breda de totale ineenstorting volgde, pakten FC Groningen en PEC Zwolle in vier duels respectievelijk negen en tien punten. In Groningen werd in januari zwierig met de geldbuidel gezwaaid: zes versterkingen waarvan middenvelder Thomas Bruns (twee goals) en de aanvallers Kai Sierhuis (twee goals) en Mo El Hankouri (één goal) een wezenlijk aandeel hebben in de Groningse revival."

NAC wacht zondag een loodzware dobber, op bezoek bij Ajax. "Als De Graafschap zondag op de Vijverberg FC Utrecht weet te verslaan kan NAC, bij een verwachte nederlaag tegen Ajax, op een achterstand van vijf punten worden gezet. Inclusief een beter doelsaldo voor de Achterhoekers", aldus Blanco, die zijn conclusies trekt. "Binnen vier weken is NAC uitgegroeid tot voornaamste degradatiekandidaat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›