''Het laatste woord is aan Danny Buijs om hen dat te geven''

( 0 reacties)
''Het laatste woord is aan Danny Buijs om hen dat te geven''

FC Groningen is na de winterstop bezig aan een heuse wederopstanding. En dat is ook Geert-Arend Roorda, oud-prof en huidig columnist van de Leeuwarder Courant, niet onopgemerkt gebleven.

"De heikele positie op de ranglijst kan gestaag worden verlaten. Met drie winstpartijen uit de laatste vier wedstrijden is het weer gezonde zuurstof ademen in het Hitachi Capital Mobility Stadion", schrijft Roorda. "Het beleid van FC Groningen is - los van de sportieve resultaten in 2018 - bewonderenswaardig te noemen. Met de aanstelling van trainer Danny Buijs, een enthousiaste realist, hebben ze in Groningen al gekozen voor de toekomst."

Daarnaast gaat Roorda in op de komst van Wout Gudde, de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. "Dat er geen grijze vijftiger is aangesteld om Groningen te leiden is geen toeval. De nieuwe tijd is in Nederland al aangebroken voor subtoppers en middenmoters. Dat statige bestuurders van stand niet altijd de lenigheid van geest hebben om zich dat op tijd te realiseren, is een gegeven."

"Intussen doen scheidend directeur Nijland en technisch manager Ron Jans er alles aan om aan het eind van dit seizoen fatsoenlijk afstand te kunnen nemen van hun tijdperk. Met de komst van zes nieuwe spelers in de winterstop, is het laatste woord aan Danny Buijs om hen dat te geven. En hij heeft de eerste stap al gezet", aldus Roorda.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›