Nijland waakzaam: ''De onderlinge afstanden zijn extreem klein''

Hans Nijland heeft zich zondag uitstekend vermaakt met de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse. De FC Groningen-directeur zag dat de ploeg van Danny Buijs in extremis een overwinning uit het vuur sleepte.  

"De ontlading afgelopen zondag in de blessuretijd was geweldig", begint Nijland in zijn nieuwsbrief op de website van FC Groningen. "Iedereen leek zich reeds verzoend te hebben met een gelijkspel tegen Vitesse totdat invaller Mo El Hankouri zijn dribbel inzette en het stadion spreekwoordelijk liet ontploffen met zijn doeltreffende uithaal. Dolle vreugde op het veld, langs de lijn en op de tribunes."
 
Door de zege op Vitesse zette FC Groningen een flinke stap op de ranglijst. "De 2-1 overwinning zorgde ervoor dat we weer wat plaatsen stegen op de ranglijst, maar nog belangrijker was het bijschrijven van drie kostbare punten. Het staat in de Eredivisie allemaal zo dicht bij elkaar, dat het er eerst en vooral om gaat voldoende punten te vergaren", meent Nijland. 

"Hoe extreem klein de onderlinge afstanden zijn, laat de stand zien: nummer 9 Fortuna Sittard heeft 26 punten, nummer 16 Excelsior slechts vier punten minder. En elke speelronde weer zijn er nieuwe verrassingen te noteren", besluit Nijland. 

 

Lees meer:
0 reacties