''Doan beschouw ik als één van de beste spelers in de Eredivisie''

( 0 reacties)
''Doan beschouw ik als één van de beste spelers in de Eredivisie''

Ritsu Doan liet gisteren andermaal zien geweldig te kunnen voetballen. De jonge Japanner was een ware plaag voor Feyenoord, zag ook De Telegraaf-rapporteur Peter Boeve, oud-profvoetballer van onder meer Ajax en Vitesse.

"Die jongen is creatief en sterk aan de bal. Hij wist zich met zijn techniek geregeld door de verdediging van Feyenoord te slalommen en had zijn goede spel eigenlijk moeten bekronen met een doelpunt", zegt Boeve. 

Begin deze maand keerde Doan terug van de Azië Cup. "Voor FC Groningen is het natuurlijk een nadeel dat ze hem soms moeten missen wanneer er interlands op het programma staan. Tegelijkertijd is het een voordeel dat hij als een completere voetballer terugkeert bij de club. Op het internationale podium word je uitgedaagd door betere spelers, waar je zelf ook sterker van wordt. Ik denk dat zijn marktwaarde weer is gestegen."

Of Doan toe is aan een Nederlandse topclub? "Daar ben ik absoluut van overtuigd. Doan is een groot talent en ik beschouw hem als één van de betere spelers in de Eredivisie. De vraag is eerder wie hem kan betalen. Ik verwacht dat er een aardig prijskaartje om zijn nek hangt. Voor een club als Ajax is dat waarschijnlijk geen probleem, maar ik denk dat hij voor bijvoorbeeld Feyenoord onhaalbaar is", aldus Boeve.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!