Reis maakt indruk: ''Dat is de verdienste van die jongen zelf''

( 0 reacties)
Reis maakt indruk: ''Dat is de verdienste van die jongen zelf''

Ludovit Reis is na de winterstop onbetwiste basisspeler geworden bij FC Groningen. De 18-jarige middenvelder maakt de laatste weken een ijzersterke indruk, ook op trainer Danny Buijs.

"Dat is de verdienste van die jongen zelf", aldus Buijs tegenover RTV Noord. "Dat kan ik in mijn optiek verklaren, maar ik denk dat het te maken heeft dat er andere spelers om hem heen staan. Die kunnen hem meer sturen en dat is wat hij nodig heeft op deze leeftijd. Dat geldt voor bijna alle jonge spelers. Nu speelt hij met een Bruns, Memisevic, Mahi en een Bel Hassani om zich heen. Dan worden dingen toch wat makkelijker. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben."

De nieuwe speelstijl past goed bij Reis. "Mijn kritiek was dat hij en meerdere jongens beter moeten worden aan de bal. We waren te veel en te vaak de bal kwijt. Bij hem had dat vooral te maken met positie kiezen. ik durf te zeggen dat soms je positie van drie meter ten opzichte van de bal bepaald of je de bal makkelijker in bezit kan houden. Daar zijn we heel erg met hem mee bezig geweest en daar is hij zich nu veel bewuster mee bezig."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!