Rode kaart 'goed' voor Doan: ''Misschien onderschatten we dat''

Door zijn rode kaart tegen VVV-Venlo (3-2 winst) mist Ritsu Doan het duel van komende vrijdag met FC Utrecht. Volgens trainer Danny Buijs is het misschien niet eens zo slecht voor zijn smaakmaker dat hij een wedstrijd toe moet kijken.

"Hij moet nu een weekje wachten en dat is wellicht goed voor hem", zegt Buijs tegenover RTV Noord. "Misschien onderschatten we wel wat hij allemaal voor de kiezen heeft gekregen met het reizen naar Japan. De rust die hij nu krijgt kan hij goed gebruiken om te herstellen."

FC Groningen begon gisteren pas te draaien toen Iliass Bel Hassani de plek innam van Thomas Bruns. "Ik vond dat Bel Hassani goed in de wedstrijd zat en Thomas minder. Daarom heb ik die wissel doorgevoerd. Bel Hassani is een creatieve speler en rustig aan de bal. Dat hij dan de beslissende maakt, is mooi", legt Buijs uit.

"Wij hebben VVV in leven gelaten door een aantal kansen niet te benutten, met ballen op de lat. Dat verwijt ik mijn ploeg niet. Wel dat we verdedigend zo onrustig waren. We hebben onnodig veel ballen over de zijlijn geschoten. Hierdoor geef je VVV weer geloof in een resultaat en dit slaat ook over op het publiek", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties