Groningen recht de rug: ''Dat is zeker te danken aan de nieuwe jongens''

0
Groningen recht de rug: ''Dat is zeker te danken aan de nieuwe jongens''

FC Groningen heeft zich na de winterstop enorm snel hersteld van een slechte eerste seizoenshelft. Van degradatievoetbal is de ploeg binnen twee maanden naar een strijd om de play-offs voor Europees voetbal gegaan. 

De weg naar boven is duidelijk ingezet en volgens Mike te Wierik heeft dat te maken met de nieuwe spelers die afgelopen transferperiode naar de trots van het noorden zijn gehaald. ''Het heeft zeker meegespeeld. We hadden wel extra kwaliteit nodig. Dus dat is zeker te danken aan die nieuwe jongens. Ik heb als het als aanvoerder ook vaak genoeg gesproken met de trainer en de directie. We wisten gewoon dat er iets moest gebeuren."

Tegenover de NOS erkent hij dat er voor de winterstop niet genoeg kwaliteit was, maar hij wil het woord eredivisie-onwaardig niet in de mond nemen. ''Maar de plek waar wij voor de winterstop stonden, gaf wel weer wat voor kwaliteiten wij hadden. We stonden vijftiende dus je kan zeggen dat het net eredivisie-waardig is, maar dat is niet zoals Groningen wil zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!