Kuipers over actie Kramer: ''Willen de FIFA en UEFA ook niet''

( 0 reacties)
Kuipers over actie Kramer: ''Willen de FIFA en UEFA ook niet''

Arbiter Björn Kuipers zou graag zien dat de interventiegrens - het moment van mogen ingrijpen - in Nederland omhoog gaat. Volgens de scheidsrechter moet dezelfde grens als tijdens een WK of in de Champions League worden gehanteerd.

"In Nederland hebben we, denk ik, een ingreep of 75 gehad. En 95 procent daarvan was fantastisch. Maar de lat moet wat mij betreft hier ook omhoog. Dan moeten de tv-commentatoren en journalisten dat ook gaan begrijpen", steekt Kuipers van wal in gesprek met het De Telegraaf.

Ter illustratie blikt hij terug op afgelopen vrijdag. "Neem mijn wedstrijd FC Utrecht-FC Groningen van vrijdag. Michiel Kramer maakt bij een ingooi een beweging met zijn arm. Ik zou als VAR nooit ingrijpen. En de FIFA en UEFA willen dat ook niet op zulke momenten. Het was geen honderd procent elleboogstoot, hooguit een ongelukkige actie, waarbij hij zich met zijn arm een beetje breed maakt", vervolgt hij.

Volgens Kuipers moet het 'niveau' van tv-commentatoren en journalisten dus eveneens omhoog. "Ik had moeten fluiten en een gele kaart moeten geven. Maar ik zag de samenvatting en dan hoor ik de commentator zeggen: ’Dit had rood moeten zijn’. Onzin!", aldus Kuipers.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!