Reis blikt terug: ''Dan zat ik te huilen op mijn kamer''

( 0 reacties)
Reis blikt terug: ''Dan zat ik te huilen op mijn kamer''

Ludovit Reis heeft even de tijd nodig gehad om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, toen hij in 2015 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van FC Groningen. De inmiddels 18-jarige middenvelder was ver weg van zijn ouderlijk huis, en daar had hij flink moeite mee. 

"Als je vijftien bent en niet meer bij je ouders woont, dan is dat niet altijd gemakkelijk. In het begin heb ik het ook moeilijk gehad. Ik moest overal aan wennen: aan een nieuwe club, een nieuwe school, aan nieuwe mensen om me heen", vertelt Reis in gesprek met Voetbal International.

"In mijn eerste weken bij FC Groningen zijn er zeker ook dagen geweest dat ik zat te huilen op mijn kamer", vervolgt de jeugdinternational. "Ja, dat was echt zo. Ik denk ook niet dat ik me daarvoor hoef te schamen. Ik ben een familiemens en heel close met mijn ouders, mijn broertje en mijn zusje."

Reis heeft zelfs een aantal keren flink getwijfeld of hij wel in Groningen wilde blijven. "Ik heb ook echt wel een paar keer op het punt gestaan terug naar huis te gaan omdat ik het niet meer zag zitten, dat ik dacht: Ben ik hiervoor nu uit huis gegaan? Mijn ouders hebben op me ingepraat dat ik moest volhouden. Dat heeft me de kracht gegeven door te zetten", aldus Reis, die in de provinciehoofdstad zijn ultieme droom najaagde. 

"Ik had natuurlijk ook een doel toen ik naar FC Groningen ging: profvoetballer worden", zegt hij. "In mijn eerste jaar hier speelde ik niet veel en dat maakte het extra zwaar. Maar ik ben mijn droom blijven najagen, heb elke training en wedstrijd honderd procent gegeven, ben positief blijven denken en heb alle kansen aangegrepen om me te ontwikkelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!