Reis: ''Dat is natuurlijk teleurstellend, je wilt altijd spelen''

0
Reis: ''Dat is natuurlijk teleurstellend, je wilt altijd spelen''

Ludovit Reis heeft bij FC Groningen na de winterstop een plek in de basiself veroverd. De 18-jarige middenvelder was in de eerste seizoenshelft veelal bankzitter, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Danny Buijs. 

"Het is een seizoen met twee gezichten", stelt Reis in gesprek met Voetbal International. "In het begin had ik geen basisplek. Dat is natuurlijk teleurstellend, je wilt altijd spelen. Maar als dat niet gebeurt, heb je dat te accepteren. Je moet je kop dan niet laten hangen, maar op de trainingen laten zien dat je wél in het elftal hoort."

"Als topsporter krijg je altijd te maken met tegenslagen en teleurstellingen, met mindere periodes ook. Daar ontkom je niet aan. En dan gaat het erom: hoe ga je daarmee om? En hoe buig je het om?", weet Reis, die veel met zichzelf bezig is geweest met als doel het heroveren van zijn basisplek. 

"Terugkijkend kan ik zeggen dat ik dit seizoen veel heb geleerd. Dat ik mezelf heb ontwikkeld. Vooral aan de bal ben ik beter geworden. Ook wat het positiespel betreft heb ik stappen gemaakt. Ik ben daar elke dag mee bezig", vertelt de jeugdinternational, die na de winterstop zijn kans schoon zag om zich weer in het elftal te spelen. "Als je een kans krijgt, moet je 'm pakken. Belangrijk is dat je je taken uitvoert en dat doe ik. Al het ander komt daarna dan ook vanzelf wel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!