Van Gessel: ''Dát er bij hem nog meer inzit, weet ik zeker''

( 0 reacties)
Van Gessel: ''Dát er bij hem nog meer inzit, weet ik zeker''

Ludovit Reis is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van FC Groningen. Ondanks dat hij pas 18 jaar oud is, is de middenvelder een vaste waarde in het elftal van trainer Danny Buijs. Voormalig profvoetballer Sander van Gessel maakte Reis mee bij de B-junioren van FC Groningen.

"Ludo was toen nog meer een aanvallende middenvelder. Dat hij goed kon voetballen, kon je direct al zien en hij was meteen ook al goed belastbaar", vertelt Van Gessel in gesprek met Voetbal International. "Hij is goed in het duel, in het afjagen; dat zijn toch wel kernkwaliteiten van hem. Daarom vonden wij het op een gegeven moment beter voor hem dat hij iets meer controlerend zou gaan spelen."

Volgens Van Gessel zit er 'een goede kop' op Reis. "Vanaf het begin kon je al zien dat Ludo er heel veel voor overheeft zich te ontwikkelen. Hij staat open voor feedback, is kritisch op zichzelf en met de adviezen die hij krijgt, gaat hij ook aan de slag."

En dus is het de vraag hoe zijn toekomst eruit komt te zien. "Hoeveel er nog meer in zit bij hem is moeilijk te zeggen, maar dát er nog meer inzit, dat weet ik zeker. Ik denk dat hij nog wel een keertje een stap gaat maken", aldus Van Gessel.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!