Memisevic oordeelt: ''Als je dat ziet, is het crisis'' VIDEO| Samenvatting: FC Groningen verliest van FC Utrecht Kritiek op 'twijfelkont' Buijs: ''Door dat te zeggen, is het misgegaan'' Matusiwa bekent: ''Ik snapte de uitleg van de trainer niet'' MATCHDAY | FC Groningen met Lundqvist in de basis tegen FC Utrecht

Te Wierik over 'bv'tjes': ''Heb niets tegen buitenlanders, of zo''

( 0 reacties)
Te Wierik over 'bv'tjes': ''Heb niets tegen buitenlanders, of zo''

Niets dan lof voor de technische beleidsbepalers van FC Groningen. Mike te Wierik is tevreden met de noodgedwongen ingreep in de winterstop, toen meerdere spelers werden aangetrokken om de Trots van het Noorden te behoeden voor degradatie. En dat is meer dan gelukt.

"Ze hebben een goed team gesmeed met Nederlandse jongens, waar stuk voor stuk een goede kop op zit", zegt Te Wierik tegenover het Dagblad van het Noorden. "Niet dat ik iets tegen buitenlanders heb, of zo. Maar hoe je het ook wendt of keert: ze hebben over het algemeen toch meer aanpassingstijd nodig. En vergeet niet dat we in januari nog flink in de problemen zaten."

"Ik heb zelf met Iliass (Bel Hassani, red.), Paul (Gladon) en Thomas (Bruns) bij Heracles gespeeld. Dat je op die jongens aan kunt, wist ik al. En daar draait het uiteindelijk wel om. Ik heb liever elf voetballers met iets minder talent die elke dag vol gas geven dan elf bv'tjes", vervolgt de mandekker.

Te Wierik snapt dat er twijfels waren. "Dat mensen hun vraagtekens hebben gezet bij zoveel huurlingen, begrijp ik heel goed. De club staat daar in principe ook niet achter. Maar soms kan het niet anders. En je kunt moeilijk zeggen dat het ons windeieren heeft gelegd", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›