Kruiswijk: ''Ik ga waarschijnlijk bij FC Groningen aan de slag''

Arnold Kruiswijk neemt na dit seizoen noodgedwongen afscheid van het profvoetbal. De Groninger, momenteel in dienst bij Vitesse, keert zeer waarschijnlijk terug bij FC Groningen.

"Ik ga het trainerspad op. Diploma’s halen en kijken of ik dit leuk vind. Ik ga waarschijnlijk bij FC Groningen aan de slag", zegt Kruiswijk in gesprek met De Gelderlander. "Ik verhuis na al die jaren als profvoetballer terug naar het noorden. Daar waar alles is begonnen. En misschien stap ik nog eens het veld op. Recreatievoetbal zit er nog wel in. Er zijn al uitnodigingen."

Voetballen zit er niet meer in. Zijn rug weigert hem te laten sporten op topniveau. "Ik ben twee jaar bezig geweest met optrainen, terugvallen in oude pijn en weer herstellen", vervolgt de 34-jarige mandekker. "Op een gegeven moment houdt dat op. Ik heb dat moment echt proberen uit te stellen. Maar de laatste fase, de stap naar wedstrijdfitheid, blijft een lastig verhaal. Dan is dit het einde."

Zijn rug vormt één groot mysterie. "Echt alles is onderzocht. Daarbij zijn geen grote misstanden gevonden. Ik heb een normale rug voor een mens van mijn leeftijd. Maar topvoetbal is er niet meer mee mogelijk. Die zeurende pijn kan ik niet ontkennen", aldus Kruiswijk.

 

Lees meer:
0 reacties