Gall: ''Dan krijg je een beetje het Romano Sion-effect''

( 0 reacties)
Gall: ''Dan krijg je een beetje het Romano Sion-effect''

Joop Gall zag dat FC Groningen het in de eerste helft lastig had tegen SC Heerenveen (1-1). Met name op organisatorisch vlak deugde er voor de theepauze maar weinig bij het elftal van trainer Danny Buijs.

"De spelers namen de behoudende strijdwijze veel te letterlijk naar mijn smaak", zegt Gall in het Dagblad van het Noorden. "Heerenveen mocht constant het initiatief nemen. FC Groningen anticipeerde vooral slecht op de vrije rol van Michel Vlap. Die komt normaal van links, maar ging zwerven, terwijl Deyo Zeefuik constant in de zone bleef staan en samen met Iliass Bel Hassani de opkomende linksback van Heerenveen in de gaten bleef houden."

"Tussen die twee ontbrak elke vorm van communicatie daarover. Omdat Vlap alle vrijheid had, kreeg je continu een overtalsituatie in het centrum voor Heerenveen. Ik houd niet van dat zoneverdedigen. Als je zo dicht rondom je eigen goal speelt, moet je gewoon lichaamscontact maken met je tegenstander en niet in de ruimte blijven staan", vervolgt Gall.

Buijs wachtte niet te lang en greep in. Paul Gladon en Thomas Bruns kwamen voor Ritsu Doan en Mo El Hankouri. "Hij is te wisselvallig", doelt Gall op laatstgenoemde. "Eén op tien geslaagde acties is niet genoeg. Dan krijg je een beetje het Romano Sion-effect. Een speler van FC Groningen moet meerdere goede wedstrijden achter elkaar kunnen spelen op dit niveau", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›