''Heb op dit gebied een mening die vast niet populair is''

( 0 reacties)
''Heb op dit gebied een mening die vast niet populair is''

FC Groningen speelde afgelopen weekend de Derby van het Noorden en dat ging niet zonder slag of stoot. Tot ergernis van Dagblad van het Noorden-verslaggever Ernst Slagter.

"Ik heb op dit gebied een mening die onder een deel van de supporters vast niet populair is, maar het is niet anders. Het begon zondag allemaal met een zogeheten corteo. Supporters van FC Groningen liepen in een aangekondigde mars naar het Abe Lenstra Stadion, hoewel de gemeente Heerenveen de corteo in februari verbood. Sommige lieden hadden bij de editie van vorig seizoen vuurwerk afgestoken, lege blikjes bier in tuinen gesmeten en blazen tegen voordeuren geleegd", schrijft hij namens de krant.

"‘Omwonenden die geklaagd hebben, hebben zich bedreigd gevoeld. Maar ze zijn niet daadwerkelijk bedreigd’, was de conclusie van John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, bij de collega’s van RTV Noord. De Jonge legde zich neer bij het verbod, al vond hij het allemaal een beetje dubbel. Er waren volgens hem ook buurtbewoners geweest die hadden genoten van het hele schouwspel", vervolgt hij.

"De Jonge ging er alleen voor het gemak aan voorbij dat niet elke supporter van goede wil is. We zagen helaas weer eens het bewijs in het Abe Lenstra Stadion. Zolang de rotte appels niet uit de boom zijn geplukt, verpesten zij het inderdaad voor de rest. Misschien, bedenk ik me nu, ligt daar een schone taak voor de voorzitter van de supportersvereniging?", aldus Slagter.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›