Padt realistisch: ''Dat moeten we wel in ons achterhoofd houden''

0
Padt realistisch: ''Dat moeten we wel in ons achterhoofd houden''

FC Groningen heeft nog steeds zicht op een plek bij de play-offs om Europees voetbal. Doelman Sergio Padt benadrukt dat het behalen van de play-offs een doel is, maar er geen man over boord is als de doelstelling niet bereikt wordt.

"We staan dicht bij de play-offs plekken en hoeven niet meer naar onderen te kijken. Dan moeten we ook voor die play-offs gaan", legt Padt uit tegenover RTV Noord. "Het zou een heel mooi toetje zijn. Als ik 1 januari namelijk had gezegd dat we voor Europees voetbal gingen, dan zou ik voor gek verklaard worden."

Padt wil zijn elftal dan ook niet te veel druk opleggen. "Je moet het maximaal haalbare nastreven, maar in de winterstop zeiden mensen tegen mij: als we ons handhaven, is het seizoen geslaagd", herinnert de goalie zich. "Dat moeten we wel in ons achterhoofd houden. Als het ons niet zou lukken om de play-offs te halen, dan is het seizoen alsnog geslaagd."

Het is voor Padt niet de eerste keer dat hij een seizoen met een enorm contrast tussen de eerste en tweede seizoenshelft beleeft. "Ik heb dat een keer in België meegemaakt, maar toen stond ik er de tweede seizoenshelft naast", aldus de doelman. "Dat neemt niet weg dat dit een bijzonder seizoen is. Aan de ene kant is het het mooie van voetbal, maar in de eerste seizoenshelft krijg je tegenslag op tegenslag. Dat je het in de tweede seizoenshelft kan omkeren, dat is prachtig."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!