''Dan zou je een wedstrijd in zijn geheel over kunnen spelen''

0
''Dan zou je een wedstrijd in zijn geheel over kunnen spelen''

Het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen wordt komende maandag om 20.00 uur in de 57e minuut hervat bij een 1-2 tussenstand. Maar waarom niet in het weekeinde? En waarom niet in zijn geheel?

"De regels geven ons een uitgangspunt", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar het gaat om gezond verstand. Als je net een minuut bezig bent, zou je een wedstrijd in zijn geheel over kunnen spelen. Gezien de belangen start je in de meeste gevallen op het punt waar je bent gestopt."

In Zwolle moest er minimaal een halfuur gewacht worden, om een definitieve beslissing te nemen. "Dat is het uitgangspunt", vervolgt Bluyssen. "Maar ook hier gaat het om common sense. Stel je hebt helder dat het binnen x-tijd beter wordt? Dan kun je ook best iets langer wachten."

Woensdagavond had dat weinig zin. "En we wilden voorkomen dat we weer naar buiten zouden gaan en daarna weer naar binnen moesten. Dat was ook voor de supporters niet wenselijk. Toen hebben we gezamenlijk besloten dat het onmogelijk was om de wedstrijd uit te spelen", die content is met de nieuwe speeldatum. "We zijn in ieder geval blij dat we snel duidelijkheid hebben kunnen verschaffen", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!