Nieuwe situatie voor FC Groningen: ''Voor het eerst iets te winnen''

0
Nieuwe situatie voor FC Groningen: ''Voor het eerst iets te winnen''

FC Groningen heeft het bereiken van de play-offs om Europees voetbal in eigen hand. Op de slotdag van de reguliere competitie neemt de ploeg van trainer Danny Buijs het op tegen het al uitgespeelde FC Emmen.

"Als wij ons niveau halen dan is de kans groot dat wij de winst pakken en dus de play-offs bereiken", vertelt Buijs op de clubsite van FC Groningen. "We hebben het nu in eigen hand en zullen het zelf moeten pakken om in die play-offs te komen. Ik hou me er totaal nog niet mee bezig wie in dat geval de tegenstander wordt. Wij moeten eerst zelf winnen, dan pas is alles zeker."

Voor Buijs en zijn ploeg is het een nieuwe situatie. "Wij hebben het hele jaar nog niet meegemaakt dat we in de competitie iets kunnen verzilveren. Hebben geknokt om bij de onderste plekken weg te geraken en hebben nu voor het eerst iets te winnen", vervolgt hij.

Ondanks dat FC Emmen al klaar is, verwacht Buijs geen gemakkelijke avond. "Voor hen is het seizoen nu al succesvol. Dat hebben ze heel knap gedaan. Er heerst volgens mij zeker geen haat en nijd tussen de clubs, eerder sportieve rivaliteit. Na twee nederlagen in dit seizoen tegen hen, wordt het voor ons nu wel tijd om een resultaat te pakken en ons op eigen kracht naar de play-offs te spelen", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!