Buijs beseft: ''Het is extreem als je ziet waar wij vandaan komen''

0
Buijs beseft: ''Het is extreem als je ziet waar wij vandaan komen''

FC Groningen ligt met nog een speelronde te gaan op pole-position om de laatste ticket voor de play-offs om Europees voetbal te bemachtigen. Woensdagavond tegen FC Emmen valt de beslissing. 

"Als we de play-offs halen, dan maak ik wel een paar koprolletjes, hoor", laat trainer Danny Buijs weten aan het Dagblad van het Noorden. "Het maakt me ook helemaal niet uit tegen wie we dan in de eerste ronde van de play-offs spelen."

Dat een plek bij de play-offs dit seizoen voor FC Groningen allesbehalve vanzelfsprekend is, realiseert ook Buijs zich goed. "De prestatie is dan best bizar. Niet zozeer omdat we als FC Groningen in deze positie zitten, de club hoort in mijn ogen gewoon thuis in de play-offs, maar het is natuurlijk wel extreem als je ziet waar we vandaan komen."

"We spelen geen sprankelend voetbal, daar ben ik me terdege van bewust", vervolgt Buijs. "Dat gaan we de komende twee weken ook niet meer veranderen, maar we zijn wel heel degelijk in onze organisatie en verdediging. Daardoor zijn we de ploeg met de minste tegengoals in 2019. Dat is ook iets om trots op te zijn. Om die reden wil ik heel graag de nul houden in Emmen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!