Lukkien motiveert FC Emmen: ''We spelen nog om de Hondsrug Bokaal''

0
Lukkien motiveert FC Emmen: ''We spelen nog om de Hondsrug Bokaal''

Hoewel er woensdag voor FC Emmen niks meer op het spel staat tegen FC Groningen, is dat voor trainer Dick Lukkien geen reden om de Groningers een makkelijke avond te bezorgen. 

"Ik gun FC Groningen het beste, maar dat betekent niet dat wij cadeautjes gaan weggeven", zegt Lukkien in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Dat zou natuurlijk nergens op slaan. Ik ben geboren en getogen in een streek waar ze geen vriendschappelijk voetbal kennen. Als je eenmaal op die mat staat, wil je een prestatie leveren. Dat is bij ons niet anders."

FC Emmen verzekerde zich vorige week van nog een seizoen Eredivisie en dat werd door de spelers en de fans flink gevierd. "Je ziet wel dat het feest nog in de benen en hoofden zit", lacht Lukkien. "We hebben zondag ook echt genoten van de ontvangst bij het stadion. Ik blijf het heel bijzonder vinden dat voetbal zoveel emotie kan losmaken bij mensen. En de trots op de gezichten zien is het mooiste wat er is. Ik zie overal mensen in shirts van Emmen lopen. Het is echt een wereld van verschil met jaren geleden."

Desalniettemin verwacht Lukkien dinsdag een gemotiveerd FC Emmen. ,,Vergeet niet dat er bij ons heel wat jongens rondlopen die zich graag willen laten zien tegen hun oude club. Ik zei nog voor de grap tegen Nick Bakker dat ik had gehoord dat hij kleine pijntjes had. Dan moet je maar niet spelen, zei ik. Hij reageerde als door een wesp gestoken. Dat zegt genoeg. De sfeer op De Oude Meerdijk was dit seizoen geweldig. Daarom verdienen onze fans nog een feestje. We spelen bovendien nog om de Hondsrug Bokaal. We willen afsluiten met een driepunter om die beker in Emmen te houden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!