Pedersen beëindigt loopbaan: ''Het is shit, maar de dokter zegt nee"

0
Pedersen beëindigt loopbaan: ''Het is shit, maar de dokter zegt nee"

Oud-Groninger Nicklas Pedersen heeft zijn loopbaan noodgedwongen moeten beëindigen. De FC Emmen-spits raakte in januari zwaar geblesseerd aan zijn knie en besloot na een negatief advies van de dokter een punt achter zijn carrière te zetten.

"Het is shit. Maar de dokter zegt ‘nee’", vertelt Pedersen in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "De knie is te beschadigd om door te gaan. Natuurlijk ben ik verdrietig, gefrustreerd en boos. Noem maar op. Maar ik prijs me ook gelukkig dat het niet tien jaar eerder is gebeurd. Ik ben dertien jaar prof geweest. Dat is niet iedereen gegeven."

Pedersen raakte in januari geblesseerd op de training. "Het was niet eens een duel. Ik stapte op de voet van Nick Bakker. Pure pech. Ik wist door het geluid en de pijn meteen dat het mis was. En ik heb dezelfde knieblessure al eens eerder gehad, in 2014 bij AA Gent. De knie is nu zover naar binnen geklapt, dat mijn boven- en onderbeen op elkaar zijn gebotst", aldus de 31-jarige aanvaller, die FC Groningen eerder dit seizoen nog het leven zuur maakte. 

De Deen boog een 1-0 achterstand in Groningen om in een 1-2 overwinning door in de slotfase twee keer te scoren. "Ik denk dat ik scoren altijd zal blijven missen. Voor mij is er geen andere manier ter wereld om dat gevoel, zo’n adrenalinekick, te krijgen. Normaal gesproken ben ik een vrij stille jongen, maar als ik die foto’s na de goals tegen FC Groningen terug zie... En dat komt nooit meer terug, vrees ik.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!