Pomp: ''Het heeft Buijs heel wat slapeloze nachten gekost''

( 0 reacties)
Pomp: ''Het heeft Buijs heel wat slapeloze nachten gekost''

Clubwatcher William Pomp heeft respect voor Danny Buijs, die een seizoen met twee gezichten doormaakt bij FC Groningen. "Ik schat in dat Danny Buijs ook wel toe is aan vakantie."

"Wat heeft die man een debuutseizoen achter de rug, zeg. Langs hoeveel hete vuren is hij wel niet gegaan?", vraagt Pomp zich af op het digitale thuis van het Dagblad van het Noorden. "Ik heb er bewondering voor hoe hij zich als onervaren trainer van amper 36 jaar in deze jungle staande heeft weten te houden."

"Al zijn gezichten heb ik dit seizoen wel voorbij zien komen. Van de strijdbare oefenmeester toen FC Groningen hekkensluiter was tot de vermoeide trainer toen het lek eindelijk boven was. De afgelopen dagen zie ik iets van trots in zijn ogen. Terecht", vervolgt hij.

Trainer zijn is niet gemakkelijk. "Altijd maar die lastige afwegingen maken. Ook nu weer richting Vitesse. De strijdbare Kaj Sierhuis naast Mimoun Mahi in de spits; die twee vormden eerder een lekker koppeltje. Of toch kiezen voor de sympathieke topscorer Paul Gladon, die je al vijf goals bezorgde. Buijs is ook nog eens een onvervalste wikker en weger. Sterrenbeeld tweelingen, dan weet je het wel. Het heeft hem heel wat slapeloze nachten gekost", aldus Pomp.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 21 september 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›