Buijs baalt: ''Afgelopen zaterdag was het een acht, nu een drie''

FC Groningen is dinsdagavond de finale van de play-offs misgelopen door in Arnhem met 3-1 te verliezen van Vitesse. Trainer Danny Buijs zag dat het verval in zijn elftal groot was ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers.

"Een aantal spelers was vanavond heel zwak aan de bal", begint Buijs tegenover RTV Noord. "Afgelopen zaterdag hadden we meer afstand moeten nemen en vond ik het een acht. Nu is het een drie. Dat is een te groot verval om het clubs uit de subtop echt lastig te maken. Dat verschil heb je nu goed kunnen zien."

Waar FC Groningen defensief een zwakke indruk maakte, werd ook in aanvallend opzicht weinig gecreëerd.
"De belangrijkste les vind ik vooral dat als mee willen doen op dit niveau we niet alleen goed moeten verdedigen, maar ook aan de bal veel meer laten zien", meent Buijs. "We hebben veel jonge jongens in de selectie, dan weet je dat het met pieken en dalen zal gaan."

Na de verloren wedstrijd tegen Vitesse zit het seizoen er voor FC Groningen definitief op. "We hebben gehaald wat we wilden halen, een plek bij de top acht na de reguliere competitie", vertelt Buijs. "Dat is knap als je ziet waar we vandaan zijn gekomen. Nu doorbouwen op het fundament dat we in de tweede seizoenshelft hebben gelegd."

Lees meer:
0 reacties