Buijs: ''Dan heeft FC Groningen honderdduizend trainers''

Danny Buijs kende een moeilijk debuutjaar bij FC Groningen. Na tien wedstrijden stond de Trots van het Noorden onderaan in de Eredivisie en volgde uitschakeling in het bekertoernooi tegen FC Twente. Buijs had daar moeite mee als beginnend trainer.

"Als Oranje zeventien miljoen bondscoaches heeft, dan heeft FC Groningen honderdduizend trainers", zegt Buijs in gesprek met Voetbal International. "Iedereen vindt wat van de opstelling, binnen mijn eigen staf, maar ook directie, sponsors, media, supporters en de bakker om de hoek hebben een mening."

"Het is dan de kunst jezelf te blijven, je eigen koers te varen, maar ik heb in het begin toch voor spelers gekozen waar ik diep van binnen niet helemaal achter stond", aldus Buijs, die onder meer Jesper Drost en Tom van Weert passeerde.

"Toen dacht ik: Ik doe het op mijn manier", is hij duidelijk. "Niet dat het meteen ging lopen, maar we wonnen wel door een goal van een van de spelers die ik erin bracht, Michael Breij. Is dat dan het geluk van die keuze? Ik denk dat sommige dingen zijn voorbestemd."

Toch schrok Buijs wel van de commotie na het verlies tegen FC Twente, waarbij de fans echter niet om het hoofd van de trainer riepen. "Dat was echt een heel vervelende situatie voor iedereen op en rond de club. Die avond maakte wel voor mij duidelijk dat ze achter míj stonden. Hun boodschap richting de clubleiding was, even cru gezegd: Dit is niet de schuld van de trainer, die blijft zitten."

Lees meer:
0 reacties