Buijs over meningsverschillen: ''Altijd het beste voor FC Groningen''

Danny Buijs heeft afgelopen seizoen, in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in de Eredivisie pittige discussies gevoerd met algemeen directeur Hans Nijland. De hoofdtrainer erkent dat dit goed is geweest voor de resultaten in de tweede seizoenshelft.

"Je hebt altijd weleens meningsverschillen, maar wel met één belang: het beste voor FC Groningen. Dat bereik je niet met alleen maar ja en amen", begint Buijs tegenover Voetbal International. "Ik vind bijvoorbeeld dat de directie in de winter uitstekend heeft gehandeld door bepaalde spelers naar de club te halen. Nederlandse jongens met een drive, een stukje rancune zelfs. Bel Hassani wilde het ongelijk van AZ bewijzen, Sierhuis die bij Ajax niet aan de beurt kwam, Bruns, Gladon… Ja, dat hielp wel mee. Plus een talent zoals El Hankouri dat overkwam van Feyenoord."

De klik tussen de nieuwelingen was er meteen. "De mooiste uitspraak was van Sierhuis. Hij zei dat-ie gezien de positie op de ranglijst een verdeelde selectie had verwacht. “Maar jeetje”, zei hij,“dit is juist een hechte groep vol spirit”. Dat gaf die nieuwe gasten ook meteen een boost en opgeteld met twee goede oefenwedstrijden tegen 1. FC Köln en MSV Duisburg zorgde dat voor veel vertrouwen bij de hervatting van de competitie. Die was thuis tegen Heracles Almelo: 3-0. We hebben daarna niet vaak meer verloren en áls het gebeurde, was het met één goal verschil."

Lees meer:
0 reacties