Matusiwa maakt ambities kenbaar: ''Ik wil Champions League spelen''

Azor Matusiwa is ervan overtuigd dat FC Groningen niet zijn eindstation is. De 21-jarige middenvelder ziet de Trots van het Noorden eerder als een springplank naar de buitenlandse top. 

"Ik moet vlieguren maken en krijg hier de kans me verder te ontwikkelen", verklaart Matusiwa zijn keuze voor FC Groningen. "Dit is een mooie, grote club, met prima faciliteiten, een herkenbare stijl van voetballen en ambitie om mee te spelen om Europees voetbal."

"En nee, mijn plafond moet hier niet liggen. Zo moet ik er niet in staan", vervolgt hij in gesprek met de Gooi- en Eemlander. "Ik wil Champions League spelen en vind dat ik daar de kwaliteiten voor heb. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. De insteek is om hier twee tot drie seizoenen te blijven en als ik me goed ontwikkel en grotere clubs interesse tonen, kan Groningen ook leuk aan mij verdienen."

Dat Matusiwa bij Ajax niet wist door te breken, doet hem nog steeds pijn. "Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau van Ajax aan kan. Door een hardnekkige liesblessure ben ik ver teruggeworpen in de hiërarchie. Je weet niet hoe het was gelopen als ik fit was gebleven. Misschien had ik nu dan wel tussen jongens als De Jong, De Ligt en Van de Beek gestaan."

Lees meer:
0 reacties