Itakura hoopt op debuut: ''Dan verwacht ik speeltijd te krijgen''

Ko Itakura moet het op de Copa América vooralsnog stellen zonder speelminuten voor Japan. De 20-jarige verdediger hoopt snel te debuteren om zodoende indruk te maken op FC Groningen en zijn eigenlijke werkgever Manchester City.

"Ik verwacht de volgende wedstrijd tegen Uruguay (vrijdag 21 juni 01.00 uur) speeltijd te krijgen. Het is een grote kans om op dit niveau te spelen. De tegenstanders zijn sterk, maar wij hebben ook kwaliteit", maakt het Dagblad van het Noorden op uit de mond van Itakura. 

Bij Japan ontbreekt Ritsu Doan, die rust krijgt. "Hij heeft veel wedstrijden gespeeld, dus hij heeft wel een vakantie verdiend. Ik praat veel met Doan. We kennen elkaar van het WK onder 20 jaar en van te voren heb ik hem naar FC Groningen gevraagd. Hij raadde mij aan om te komen en heeft me goed opgevangen. We spreken elke dag. Over voetbal, over het leven in Nederland, over van alles."

Itakura wil maar wat graag het eerste elftal van Manchester City bereiken. Goede prestaties in het shirt van FC Groningen helpen hem hierbij. "Ik wil eerst goed spelen op dit toernooi en daarna een basisplaats veroveren bij FC Groningen. Stap voor stap wil ik beter worden. Mijn droom is om te slagen bij Manchester City. Het zal moeilijk worden, maar ik heb hoop", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties