Itakura maakt debuut voor Japan en speelt gelijk tegen Uruguay

Ko Itakura heeft zijn debuut gemaakt voor de Japanse nationale ploeg. De verdedigende middenvelder mocht in zijn eerste wedstrijd de volle negentig minuten blijven staan.

De Aziaten verloren de eerste wedstrijd van de Copa America kansloos met 4-0 van Chili, maar tegen Uruguay herstelden de Japanners zich enigszins. Koji Miyoshi schoot de Japanners in de 25e en 59e minuut op voorsprong, maar de Uruguayen wisten twee keer langszij te komen.

In de 32e minuut scoorde Suárez uit een strafschop en in de 66e minuut maakte José Giménez het doelpunt, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde. Bij die tweede goal kwam de belangrijke assist van Lodeiro, waardoor beide aanvallers een belangrijk aandeel hadden in de remise.