Buijs moet wennen aan staf: ''Het geeft wel opstartproblemen''

De technische staf van FC Groningen ziet er dit seizoen bijna compleet anders uit. Waar Henny Spijkerman en Peter Hoekstra vertrokken, werden Adrie Poldevaart en Alfons Arts aan de technische staf toegevoegd. 

"Het zijn dingen die gebeuren in de voetballerij. Soms heb je nou eenmaal te maken met wisselingen", legt Buijs uit aan RTV Noord. "Het is iets anders, maar Alfons ken ik natuurlijk goed van vorig seizoen. Adrie ken ik ook al heel lang. Ik heb samen met hem op cursus gezeten en ben hem in het amateurvoetbal ook tegengekomen."

Volgens Danny Buijs is er in de voorbereiding voldoende tijd om aan elkaar te wennen. "Het geeft altijd wel opstartproblemen als je nieuwe mensen erbij hebt. Je moet sommige dingen toch nog van elkaar ontdekken", aldus de FC Groningen-trainer, die zaterdag bij de eerste training nog acht spelers moest missen.

"Maar de komende dagen zullen steeds meer jongens terugkomen. Dan hebben we nog voldoende tijd voor de start van het nieuwe seizoen", stelt Buijs, die blij is dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer begonnen is. "Wedstrijden voetballen is het allerleukste. Als je op een mooi veld speelt en lekker weer hebt, dan geeft dat ook veel energie."

Lees meer:
0 reacties