FOTO | Kamphuis praat FC Groningen bij over huidige stand van zaken

( 0 reacties)
FOTO | Kamphuis praat FC Groningen bij over huidige stand van zaken

De selectie van FC Groningen is weer volledig op de hoogte van de huidige stand van zaken op het gebied van de arbitrage. De equipe van Danny werd donderdagmiddag door scheidsrechter Jochem Kamphuis bijgepraat over de wijzigingen en aandachtspunten voor het aanstaande seizoen.

"De regelwijzigingen waren op het afgelopen WK voor vrouwen al van kracht en ook al grotendeels zichtbaar. Eén belangrijk verschil in uitvoering tussen de wereldvoetbalbond FIFA en de Nederlandse KNVB is de omgang met de wissels. Moesten op het WK in Frankrijk wisselspelers uit het veld op de dichtstbijzijnde punt, in de Eredivisie zullen de wissels grotendeels plaatsvinden bij de vierde official, dus tussen de dug-outs. Alleen bij blessures of een vermoeden van tijdrekken kan de scheidsrechter kiezen om de wisselspeler zo snel mogelijk buiten het speelveld te laten lopen", schrijft de club op haar digitale thuis.

"Veel uitleg was er bij de interpretatie van hands. In de praktijk verandert er niet heel veel. Wel is duidelijk dat aanvallend hands vrijwel altijd een overtreding is, zoals Paul Gladon vorig seizoen ondervond bij de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Zijn treffer werd afgekeurd wegens ‘licht’ hands.
Bij verdedigend hands wordt nog wel meer naar de natuurlijke positie van de armen gekeken en bovendien is het afketsen van de bal via het eigen lichaam niet strafbaar", aldus FC Groningen.

Bekijk hier alle wijzigingen in de spelregels. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›