VIDEO | Samenvatting: FC Groningen speelt gelijk tegen FC Emmen

FC Groningen is in een oefenduel met FC Emmen blijven steken op een gelijkspel. De rivalen hielden elkaar na negentig minuten met 2-2 in evenwicht.

In een eerste helft van weinig kansen kwam FC Emmen kort voor rust op voorsprong. Michael de Leeuw opende de score door in de 39e minuut raak te koppen. Het antwoord van FC Groningen kwam na rust, toen Gabriel Gudmundsson in de 53e minuut de gelijkmaker binnenschoot.

Een minuut na de gelijkmaker leek FC Groningen ook de leiding te nemen, maar Romano Postema zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. In de 79e minuut was het dan wel raak. Ko Itakura kopte raak uit een voorzet van zijn ploeggenoot Ritsu Doan: 2-1.

Binnen vijf minuten trok FC Emmen de score weer gelijk. Leon Sopic trof doel en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2. Ook Kaj Sierhuis kon in de eindfase geen verandering meer brengen in de score. De FC Groningen-spits stuitte in de laatste minuut op FC Emmen-goalie Dennis Telgenkamp.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra; Zeefuik (45' Sopacua), Van de Looi (62' Te Wierik), Van Hintum (62' Itakura), Absalem (62' Poll); Van Kaam (62' Matusiwa), Schreck (62' Lundqvist), Warmerdam (62' Doan); Breij (62' Hrustic) Benschop (35' Postema, 62' Sierhuis), Gudmundsson (62' El Hankouri).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker (46. Görgülü / 58. Sopi?), Beste (67. Burnet); Hiariej (71. De Vos), Ugrinic (73. Camara Bos), Laursen (61. Arias), De Leeuw (71. Marinus), H. Bos (61. Quispel); Kolar.