Buijs trapt op de handrem: ''Voldoende punten om te verbeteren''

FC Groningen wist afgelopen zaterdag met 1-0 te winnen van FC Emmen. Trainer Buijs noemt zijn ploeg licht favoriet voor de wedstrijd tegen FC Twente.

“Er waren ook nog voldoende punten om te verbeteren,” begint Buijs op de website van FC Groningen. “Positief was in ieder geval dat we in grote delen van de wedstrijd hebben laten zien waartoe we voetballend in staat zijn. Van daaruit hadden we meer moeten creëren. Ook de onderlinge afstanden en samenwerking in de verdediging zijn nog punten van aandacht. Maar dat geldt in deze fase van de competitie eigenlijk nog voor alle teams.”

“Er zijn veel jongens die een prima wedstrijd hebben gespeeld, onder wie diverse spelers die hun FC- of Eredivisiedebuut maakten. Maar er zijn ook spelers die een mindere beurt maakten. Dat mag één wedstrijd voorkomen, maar van die jongens wil ik in trainingen en tijdens wedstrijden wel verbetering zien. Bij FC Groningen wordt een bepaald basisniveau gevraagd. Blijft dat uit, dan kunnen afwegingen op bepaalde posities anders gaan uitvallen.”

Gudmundsson viel geblesseerd uit in Emmen maar trainde vrijdag de hele training mee. “Als zijn lichaam geen negatieve reactie geeft, is hij vandaag gewoon weer onderdeel van de wedstrijdselectie”, geeft hij aan. Dan zouden alleen Memisevic en Pohl niet inzetbaar zijn.

 

Lees meer:
0 reacties