'Groningen is een ploeg waar je moeilijk tegen scoort''

Na de overwinning in de voorronde van de Europa League blikt AZ-trainer Arne Slot vooruit op de 'thuiswedstrijd' tegen FC Groningen.

“Als je na zo’n wedstrijd naar huis rijdt, dan ben je eigenlijk al weer bezig met de volgende tegenstander: Groningen", geeft hij toe voor de camera's van AZ. "Dat is weer een heel pittige tegenstander, denk ik. Groningen is een ploeg waar je moeilijk tegen scoort. Ze kunnen goed op de nul spelen. Een geduchte tegenstander.”

AZ gaat vol vertrouwen de wedstrijd tegen FC Groningen in. “De jongens stralen veel plezier uit. Ze hebben echt zin te voetballen. Op het moment dat je wint en goed speelt, dan wil je dat elke keer weer. Maar ze moeten blijven beseffen dat we zo goed spelen, juist omdat ze er zoveel energie in stoppen en zo hard werken met elkaar. Om zoiets op te brengen om de drie á vier dagen vraagt heel veel."

Het enige probleem van zijn ploeg is de fitheid. “Ron Vlaar en Stijn Wuytens vielen donderdag voortijdig uit. Daar moeten we kritisch naar kijken, want zijn ze op tijd fit? En welk risico nemen we als we ze opstellen? Zaterdag zullen we zien hoe iedereen eruit is gekomen. Het is nu nog te kort na de wedstrijd om daar iets over te zeggen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties